مودم های مخابراتی
در دنیای امروز اینترنت نقش اساسی در زندگی افراد ایفا می کند به طوری که نقش آن در زندگی تک تک افراد کاملا مشهود است. اگر سرعت اینترنت کند و یا قطع شود ممکن است روز شما به کلی خراب شود و یا حتی کسب و کار شما متحمل ضرر سنگینی گردد.
از روتر Wi-Fi گرفته تا دستگاه های تلفن همراه، مؤلفه هایی که شبکه خانگی شما را تشکیل می دهند همه با زبان های دیجیتالی مختلف صحبت می کنند، اما مودم شما مترجم است. مودم مخفف کلمه مدولاسیون یا تغییر شکل است که یک وسیله ارتباطی بوده و عملکردهای ورودی و خروجی را به طور همزمان انجام می دهد. در دهه 1960 مودم به عنوان راهی برای اتصال ترمینال به رایانه از طریق خطوط تلفن به وجود آمد.
به طور کلی وظیفه یک مودم مخابراتی ارسال داده از یک کامپیوتر و از طرف دیگر، دریافت آن توسط یک کامپیوتر دیگر است.
مودم های مخابراتی برای ارتباط با ارائه دهنده خدمات اینترنت استفاده می شود، همچنین می تواند برای ارسال انتقال فکس نیز استفاده شود.
عملکرد مودم ها به دو صورت انجام می شود:
1ـ Modulation: در ابتدا مودم اطلاعات را از کامپیوتر با فرمت دیجیتال دریافت می کند، سپس آن را به فرمت آنالوگ تبدیل کرده و از طریق خطوط تلفن آن را ارسال می کند، این فرایند را مدولاسیون می نامند.
2ـ Demodulation: پس از تغییر فرم دیتا از دیجیتال به آنالوگ حالا نوبت به تغییر حالت دیتا از آنالوگ به دیجیتال است زیرا کامپیوتر دریافت کننده فرمت دیجیتال را دریافت می کند. به این فرآیند دی مدولاسیون گفته می شود.
مزایای استفاده از مودم های مخابراتی
- اتصال بسیاری از دستگاه ها مانند تلفن های همراه ، لپ تاپ و غیره به یکدیگر.
- فراهم کردن بهترین سیستم امنیتی برای ادارات و بخش های دیگر.
- پیکربندی آسان
انواع مودم های مخابراتی:
1.مودم خارجی:
مودم خارجی از انواع مودم های مخابراتی است که از طریق کابل سریال به کامپیوتر متصل می شود. این دستگاه ها گران هستند اما برای شرکت های کوچک تا بزرگی که نیاز به اتصال اینترنت بدون هیچگونه قطعی دارند مناسب می باشند.
2.مودم داخلی:
3.مودم بی سیم :این مودم ها امروزه بسیار محبوب هستند به طوری که از کامپیوترهای شخصی گرفته تا دفاتر اداری از آنها استفاده می نمایند. این مودم ها با استفاده از فرکانس های رادیویی و بدون استفاده از کابل، سرعت اینترنت قابل توجه ای را ارائه می نمایند.
4.مودم ISDN:
ISDN مخفف Integrated Services Digital Network بوده و این مودم کاملا دیجیتالی می باشد. ISDN را می توان در مادربرد نصب و یا از طریق کابل دقیقاً مانند یک مودم خارجی به بیرون متصل کرد. به عنوان یک خط تلفن دیجیتال به یک خط تلفن خاص نیاز دارد.
5.مودم DSL:
DSL مخفف Digital Subscriber Line بوده و این امکان را برای انتقال اطلاعات از خطوط تلفن معمولی فراهم می کند. مزیت این مودم این است که سرعت انتقال سریعتری نسبت به ISDN را فراهم می کند.
6.مودم ADSL:
ADSL مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line بوده و سرعت دانلود این مودم ها نسبت به آپلود آن بسیار سریعتر می باشد و در واقع به خاطر سرعت دانلود آن مشهور شده است.
7.مودمSDSL :
SDSL مخفف Symmetric Digital Subscriber بوده و بسیار شبیه ADSL است اما سرعت انتقال داده را در هر دو جهت (بارگذاری ، بارگیری) فراهم می کند.
8.مودم کابلی:
مودم کابلی یک دستگاه پهنای باند است و در آن از کابل شبکه تلوزیون به جای کابل تلفن استفاده می شود.
9.مودم های ماهواره ای:
یکی دیگر از انواع مودم های مخابراتی، مودم های ماهواره ای است که یک فناوری گران است. نیازی به سیم یا هر اتصال تلفنی نیست. در این دستگاه از فناوری ماهواره ای برای ارسال یا دریافت داده استفاده می شود. این فناوری اتصال به اینترنت پر سرعت را می شناسد. این فناوری ماهواره ای بیش از حد برای پخش جریان پایین مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مقایسه ای، نسبت به DSL یا مودم کابل کمی کندتر است.