با افزایش حجم دیتا مخصوصا در شرکت های بزرگی که اطلاعات در آنها نقش اساسی و مهمی دارد، نیاز به ذخیره سازی اطلاعات از قبل به امری حیاتی تبدیل شده است.
اطلاعات و دیتا با ارزش ترین و مهم ترین چیز در هر شرکت، سازمان، اداره و حتی هر شخص است که برای جمع آوری و تهیه آن سال های زیادی زحمت کشیده می شود.
اساسی ترین نکته در مورد آنها نگهداری و حفظ آنها در برابر خطراتی چون هک شدن و نفوذ، پاک شدن، بکاپ، آلوده شدن به انواع ویروس وظیفه هر سازمان و شخص است.
این امر سبب شده تا سازمان ها به فکر ایجاد راهکارهای جدید ذخیره سازی افتاده تا بتوانند مقیاس پذیری، انعطاف پذیری و سرعت را امکان پذیر نمایند.
انتخاب یکی از روش های موجود برای ذخیره سازی اطلاعات،بخشی مهم و تاثیر گذار در فرآیند نگه داری و حفاظت از اطلاعات می باشد. زیرا حجم اطلاعات و دیتای شما باید مطابق و مناسب ابزار ذخیره سازی باشد که انتخاب می کنید.
7 روش برتر ذخیره سازی اطلاعات در سال 2021
1ـ افزایش حافظه Flash
در دهه گذشته به دلیل قیمت و بهبود عملکرد، فضای ذخیره سازی فلش سازمانی افزایش یافته است. اکنون، شرکت ها به دنبال کاهش صرفه جویی در انرژی و بهره وری فضا هستند. راه حل های ذخیره سازی فلش عملکرد را افزایش می دهند و سادگی عملیات را فراهم می کنند و به کسب و کارها اجازه می دهند تا بر صلاحیت های اصلی خود تمرکز کنند.
2ـ استراتژی Multi-Cloud برای ذخیره سازی سازمانی
شرکت ها در حال اتخاذ یک استراتژی ذخیره سازی “ابر سازی” برای افزایش انتقال داده ها بین چندین ابر هستند. هدف این است که داده ها در چندین محیط محاسبه از جمله ابرهای عمومی قابل دسترسی باشند.
بخشهای IT دارای توانایی انعطاف پذیری در جمع آوری، تفکیک و ذخیره داده ها صرف نظر از داخل یا خارج بودن داده ها هستند.
سازمان ها انتظار دارند سرمایه گذاری خود را در ابزارهایی مانند kubernetes که می توانند در مدیریت بارهای ترکیبی کمک کنند، افزایش دهند.
این کار همچنین توانایی انجام خودکار دیتاهای مبتنی بر امنیت را بر حسب روش های مختلف ذخیره سازی و سیستم های چند ابری فراهم می کند.
3ـ راه حل های ذخیره سازی توسط نرم افزار
بیشتر شرکت ها به دنبال کاهش وابستگی به دستگاه های سخت افزاری هستند. به طوری که فناوری اطلاعات در حال حرکت به سمت راه حل های ذخیره سازی نرم افزاری در حال حرکت می باشد. البته هنوز هم سخت افزار نقش اساسی را در فرآیند ذخیره سازی ایفا می کند اما سیستم های ذخیره سازی نرم افزاری سبب کاهش پیچیدگی ها خواهد شد. همچنین سبب ایجاد یک لایه امنیت سایبری، تأمین خودکار، امکان ذخیره سازی مجدد و ظرفیت ذخیره سازی را فراهم می کند.
مدیریت منابع بر اساس سیاست های تعیین شده به شرکت ها کمک می کند تا داده ها را به طور موثرتری مقیاس بندی کنند.
4ـ افزایش سرمایه گذاری در AI و ML
ذخیره سازی اطلاعات مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) پیشرفت های قابل توجهی داشته و این امر در سال 2021 نیز ادامه خواهد داشت. این فناوری ها سازمان ها را قادر می سازد تا چندین لایه داده را در قالب ساختار یافته تری جمع کنند و چندین فرآیند از جمله محافظت، آرشیو و مهاجرت داده ها را به صورت خودکار انجام دهند.
اتوماسیون هوش مصنوعی به شما در صرفه جویی در هزینه، وقت و تلاش برای سازمان ها کمک می کند و عملیات را ساده و در نتیجه چابکی را افزایش می دهد.
5ـ Non-Volatile Memory Express
یکی دیگر از 7 روش برتر ذخیره سازی اطلاعات NVMe می باشد. با این که دو سال از فعالیت آن می گذرد، استفاده از حافظه با سرعت بالا را جهت ذخیره سازی امکان پذیر می کند. NVMe از اوایل سال 2020 مورد توجه بسیاری قرار گرفت و به سرعت به گزینه ای برای SCSI (Small Computer System Interface) تبدیل شد.
عملکرد برنامه های موجود را افزایش می دهد و برنامه های جدید را قادر می سازد تا داده ها را در زمان واقعی پردازش کنند. انتظار می رود شرکت ها از این نوع حافظه استفاده نمایند تا سرعت داده افزایش و تأخیر کاهش یابد.
6ـ تأثیر Storage Class Memory
در طی سالهای 2019 و 2020 SCM در مرحله اولیه خود قرار داشت اما همواره در حال تکامل بود. مزیت اصلی این نوع حافظه این است که دسترسی به داده های قابل آدرس دهی بایت مانند حافظه را فراهم می کند . به حفظ بهینه عملکرد، در مجموعه داده های پیچیده کمک می کند.
SCM دارای ویژگی های NVMe و flash است و فاصله بین حافظه خارجی و ذخیره سازی سرور را پر می کند. تا آنجا که به امنیت و یکپارچگی داده ها مربوط می شود. SCM محافظت و یکپارچه سازی داده ها را در سطح عمیق ارائه می دهد که منجر به محافظت و عملکرد بالا خواهد شد.
7ـ تقاضای بالا برای ذخیره سازی بیش از حد
افزایش تقاضا ذخیره سازی توسط اساس نرم افزار و سیستم ابر، سبب شده تا راه حل های ذخیره سازی بتوانند بسیاری از نیازهای ذخیره سازی را پوشش دهند.
در سال 2020 به دلیل شیوع ویروس کرونا و همه گیری آن در جهان، یک روند کاری جدیدی( از راه دور) شکل گرفت. استفاده از فضای ابری Hyper-converged برای این شرایط بسیار مناسب است.
ذخیره سازی Hyper-converged، عملیات ذخیره سازی داده و فناوری اطلاعات را برای سازمانها در هر اندازه ای را ساده می کند.