بلاگ پارس پروشات

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا چیست؟

این روزها نصب و راه اندازی شبکه و ایجاد ارتباط بین کامپیوتر‌ها یک نیاز محسوب می‌شود. زیرا تاثیر بسیار زیادی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارد. لازم به ذکر است بدانید زمانی که دستگاه‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند این ارتباط به وسیله اینترنت اشیا شکل می‌گیرد. این نکته را هم در نظر داشته باشید برنامه‌ها و دستگاه‌های مختلف با استفاده از اتصال اینترنت به کمک اینترنت اشیا می‌تواند با یکدیگر و حتی با انسان‌ها تعامل ایجاد کنند.

این لوازم یا اشیاء متصل به شبکه اینترنت توسط نرم افزارهای موجود قابل کنترل و مدیریت هستند.

اینترنت اشیاء به زبان ساده یعنی ارتباط حسگرها و دستگاه‌ ها با شبکه اینترنت که از طریق این ارتباط و تعامل بین لوازم متصل به شبکه و کاربران دارای دسترسی مجاز به این شبکه، امکان مشاهده و کنترل لوازم متصل به شبکه برای کاربران آن فراهم می‌ شود.

این مفهوم می‌ تواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت های شهری و ترافیک باشد. از ماشین لباس شویی و یخچال گرفته تا پوشاک؛ این شبکه بسیاری از دستگاه‌ های اطراف ما را در برگیرد.

اینترنت اشیاء اجازه می‌ دهد تا اشیاء در سراسر زیرساخت‌ های شبکه موجود از راه دور کنترل شوند (مانند خانه هوشمند) و همچنین فرصت برای ادغام مستقیم از جهان فیزیکی به سیستم‌ های مبتنی بر کامپیوتر ایجاد کرده‌ است.  در بهبود بهره‌ وری، دقت و سود اقتصادی علاوه بر کاهش دخالت انسان منجر شده‌ است.

اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟

دستگاه‌هایی که به تکنولوژی IOT مجهز می‌باشند به سنسورهایی تجهیز هستند که از طریق این سنسورها به پلتفرم‌های IOT متصل می‌شوند و یکپارچه کردن اطلاعات دستگاه‌های مختلف را انجام می‌دهند.
نکته بسیار مهم این است که اینترنت اشیا به راحتی می‌تواند اطلاعات مفید و اطلاعات غیر مفید را شناسایی کند.
این مسئله باعث می‌شود اطلاعات مفید قبل از وقوع مشکلات احتمالی استفاده شود.
زمانی که اطلاعات توسط سنسورها دریافت می‌شود این اطلاعات برای ذخیره شدن، دسته‌بندی و آنالیز به سرور‌های اینترنت اشیا منتقل می‌گردد.

کاربرد اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا دارای کاربردهای فراوانی است برای مثال در حوزه های مختلف همچون کامپیوتر، کشاورزی، پزشکی، اجتماعی و غیره کاربرد‌های بسیاری دارد که ما قصد داریم در قسمت زیر چند نمونه از این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. در این صورت شما می‌توانید اطلاعات کامل‌تری نسبت به کاربرد اینترنت اشیا در حوزه های مختلف به دست بیاورید.

مزایا اینترنت اشیا

اینترنت اشیا باعث افزایش دقت و کارایی می‌شود. از سوی دیگر به راحتی می‌توانید برای بهینه‌سازی منابع از اینترنت IOT استفاده کنید.  زمانی که در هر صنعتی از اینترنت اشیا استفاده شود مطمئناً نیاز به حضور نیروی انسانی کاهش پیدا می‌کند. یکی از موارد بسیار مهم که باعث می‌شود اکثر افراد به دنبال استفاده از اینترنت اشیا باشند صرفه جویی در زمان است. در انتها بهتر است به بهبود شرایط جمع آوری اطلاعات با استفاده از اینترنت اشیا اشاره کنیم زیرا این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد.

معایب اینترنت اشیا

استفاده از این طرح باعث کاهش موقعیت‌های شغلی برای افراد می‌شود. در نتیجه اینترنت IOT می‌تواند باعث افزایش بیکاری شود. زیرا در اکثر صنعت‌ها، زمانیکه تجهیزات هوشمند می‌شوند نیاز به نیروی انسانی به شدت کاهش می‌یابد. این نکته را در نظر بگیرید که اجرای تکنولوژی‌های بزرگ و پیاده سازی آن در اینترنت اشیا بسیار پیچیده می‌باشد که این پیچیدگی جزو معایب اینترنت اشیا محسوب می‌شود. در ادامه باید به نقض حریم خصوصی اشاره کنیم، اینترنت IOT کوچک‌ترین جزئیات و اطلاعات شخصی را در می‌آورد. یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن توجه کنید امنیت است. اینترنت اشیا در مقابل حمله هکرها امنیت پایینی دارد.

Back to list

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *